I dagsläget bör digital säkerhet vara en väsentlig del i alla verksamheter oavsett storlek. Med ett växande mönster av utbrändhet bland säkerhetsexperter satsar nu bolag på skarpare säkerhetsinfrastrukturer och trygghetstjänster.

 

Bland större företag är det inte längre hållbart att lägga säkerhetsansvaret på några få anställda. Det krävs numera säkerhetstjänster för att undvika eventuella intrång. Dessvärre är det allt för många ledningar som bortser från detta faktum, och väljer att inte agera för att uppgradera företagets digitala trygghet. Men nu tar allt fler bolag beslutet att prioritera och satsa på säkerhet.

Enligt CSO 2021 Security Priotities Study vill mer än hälften av företag höja sina säkerhetsinvesteringar med upp till 10%.

De agerande verksamheternas beslut baseras huvudsakligen på två olika avgörande faktorer:

  1. Den kontinuerliga utvecklingen av cyberbrottsmetoder som dagligen drabbar stora och små företag gör det alltmer utmanande att skydda digitala områden inom bolaget.
  2. Ett tydligt mönster av säkerhetsexperter som går in i väggen eller lämnar sitt jobb på grund av för hög arbetsbelastning och orimligt stora ansvarsförväntningar.

Många säkerhetsexperter upplever även brist på kommunikation gällande företagets säkerhet trots deras rekommendationer för säkerhetsrelaterade uppgraderingar. De påpekar potentiella hot mot företaget vilket ledningen väljer att ignorera, och när företaget väl råkar ut för dessa förutspådda problem är det ändå säkerhetsexperterna som får all kritik.  

Det är inte lätt att veta hur man går tillväga för att ta första steget mot en säkrare företagsmiljö. Börja med att göra som många andra svenska företag och skaffa Företagsbevakning – vår heltäckande säkerhetstjänst där du får trygg kontroll över viktiga ekonomiska och juridiska händelser som sker i ditt företag samt övriga bolag du har engagemang i.

Key Code Security AB
Box 12116
402 42 Göteborg

Besöksadress
Lisa Sass Gata 1
422 53 Hisings Backa

Spärra från Sverige
020-900 900

Spärra från utlandet
+46 771 800 800

Kontakta oss
Kundtjänst: Tel: 031-758 61 00
Öppet helgfria vardagar
9.00-12.00 samt 13.00-15.00

E-post: info@keycode.se

Fakturafrågor: Tel: 0200-388 388