Idag vill vi på Key Code Security dela med oss av spännande nyheter inom säkerhetsvärlden. Svenska BankID har nyligen lanserat sin senaste innovation – BankID E-legitimation. Vi är glada att kunna berätta om fördelarna och nackdelarna med denna nya funktion och hur den kopplas till våra egna säkerhetstjänster.

 

Fördelarna med BankID E-legitimation:

Säker och smidig identifiering: Med BankID E-legitimation kan du säkert och enkelt bekräfta din identitet i olika digitala miljöer. Genom att använda ditt svenska personnummer och BankID-appen kan du skydda din identitet och få tillgång till olika tjänster på ett säkert sätt.

Mångsidighet och flexibilitet:

BankID E-legitimation kan användas i olika sammanhang och av olika aktörer, inklusive banker, försäkringsbolag och myndigheter. Det gör det möjligt för dig att hantera flera tjänster och genomföra olika transaktioner på ett och samma säkra sätt.

 

Enkel åtkomst från olika enheter:

Med BankID E-legitimation kan du bekräfta din identitet och genomföra digitala betalningar eller köp av varor från olika enheter, såsom din smartphone, surfplatta eller dator. Det ger dig friheten att utföra dina ärenden när och var som helst.

 

Nackdelar med BankID E-legitimation:

Krav på giltigt svenskt pass: För att använda BankID E-legitimation behöver du ha ett giltigt svenskt pass. Detta kan vara en begränsning för utländska medborgare som inte har svenskt medborgarskap eller svenskt pass.

 

Tekniska och användarkrav:

För att kunna använda BankID E-legitimation behöver du tillgång till en mobil enhet med stöd för mobilt BankID eller en dator med BankID-programvara. Det kan finnas tekniska hinder eller användarkrav som vissa personer kan stöta på.

BankIDs nya e-legitimation har trots sina fördelar också några potentiella nackdelar och risker som bör beaktas:

 

Ökad risk för identitetsstöld:

BankID är en mycket värdefull inloggningsmetod, och om en obehörig får tillgång till dina BankID-uppgifter kan de potentiellt stjäla din identitet och utföra obehöriga transaktioner i ditt namn.

 

Tekniska problem:

Precis som alla teknikbaserade lösningar kan BankID uppleva tekniska problem eller störningar. Det kan innebära att du inte kan använda e-legitimationen när du behöver det som mest eller att du stöter på svårigheter vid inloggning eller transaktioner.

 

Risk för phishing-attacker:

Angripare kan försöka lura användare att avslöja sina BankID-uppgifter genom phishing-attacker. Det är viktigt att vara försiktig med e-postmeddelanden, meddelanden eller länkar som begär dina BankID-uppgifter och att alltid verifiera att du är på en säker och legitim webbplats innan du anger dina uppgifter.

 

Begränsad tillgänglighet för vissa användare:

BankID kan vara svårtillgängligt för personer som saknar mobiltelefon eller inte har tillgång till internet i vissa situationer. Det kan innebära att de får svårt att genomföra transaktioner eller använda e-legitimationen på ett smidigt sätt.

Beroende av BankID-infrastrukturen: BankID e-legitimation är beroende av den tekniska infrastrukturen som stöder den. Om det uppstår problem med infrastrukturen kan det påverka användarens förmåga att använda e-legitimationen och utföra sina ärenden.

Vad betyder detta för Key Code Security och våra säkerhetstjänster?
BankID E-legitimation är en viktig del av den digitala identitetsbekräftelsen och säkerheten. Vi på Key Code Security ser fördelarna och nackdelarna med denna nya funktion och kommer fortsättningsvis jobba på att integrera skydd för e-legitimation i våra egna säkerhetstjänster.

Key Code Security AB
Box 12116
402 42 Göteborg

Besöksadress
Lisa Sass Gata 1
422 53 Hisings Backa

Spärra från Sverige
020-900 900

Spärra från utlandet
+46 771 800 800

Kontakta oss
Kundtjänst: Tel: 031-758 61 00
Öppet helgfria vardagar
9.00-12.00 samt 13.00-15.00

E-post: info@keycode.se

Fakturafrågor: Tel: 0200-388 388