Med hjälp av banker och andra aktörer på finansmarknaden skall Regeringen och Finansdepartementet starta ett forum för att motverka det ökande antalet bedrägerier vilket varje år blir ett allt större samhällsproblem.

 

De kriminella ligorna bakom den växande bedrägerivågen riktar sig huvudsakligen mot äldre och använder åtkomst till bankkonton och digitala betalningstjänster som ingång för att komma åt årliga brottsvinster på flera hundra miljoner kronor.

Det nya forumet kommer vara en digital mötesplats för Finansdepartementet och aktörer vars tjänster utnyttjas för den olagliga ekonomiska vinningen. Syftet med forumet är att uppmärksamma problemet och ta fram och prioritera olika lösningar på ett öppet, aktivt och konstruktivt sätt.

Forumet ska leda till att stärka arbetet mot bedrägerier, både från regeringens och finansbranschens håll” – Max Elger, finansmarknadsminister.

Bedrägeriforumet är uppdelat i tre olika områden:

  1. Då äldre och ungdomar är mest utsatta, kommer detta område fokusera på hur man på bästa möjliga sätt undviker att bli utsatt genom att sätta vissa riktlinjer om hur man synar ett pågående brott.
  2. En öppen diskussion mellan privata aktörer och myndigheter som delar med sig av information om dagsläget där de uppdaterar om händelser kring Sveriges nuvarande bedrägerisituation.
  3. Innovativa och nytänkande tjänster för att försvåra genomförandet av bedrägerier och förbättra möjligheterna för att skydda både privatpersoner och företag.

Vi på Key Code vill uppmuntra så många som möjligt att följa denna diskussion för att bekämpa bedrägerier och skapa en tryggare vardag. Regeringen har ännu inte gått ut med när forumet lanseras men vi kommer uppdatera med information och länkar när det finns tillgängligt.

Källor: Regeringen, Finansdepartementet

Key Code Security AB
Box 12116
402 42 Göteborg

Besöksadress
Lisa Sass Gata 1
422 53 Hisings Backa

Spärra från Sverige
020-900 900

Spärra från utlandet
+46 771 800 800

Kontakta oss
Kundtjänst: Tel: 031-758 61 00
Öppet helgfria vardagar
9.00-12.00 samt 13.00-15.00

E-post: info@keycode.se

Fakturafrågor: Tel: 0200-388 388