7 Säkerhetstips för dig och ditt företag

Den digitala utvecklingen förenklar tillgången till nya bedrägerimetoder vilket har resulterat i en kraftig ökning inom digital kriminalitet. Med en uppdatering om hur bedragarna idag riktar sig mot företag vill vi även upplysa hur du minskar risken att bli drabbad.

Det finns många olika säkerhetsåtgärder du som företagare bör vidta för att minimera risken att bli utsatt av bedrägeri. Både fysiska, digitala och såväl enkla som avancerade. Vanligt när man diskuterar säkerhet är att man automatiskt tänker i termer av larm, övervakningskameror, säkerhetsdörrar, stängsel och vaktbolag. Med internets raketsnabba utveckling räcker tyvärr inte de ovannämnda taktikerna för din trygghet. Det krävs även digital förståelse för att inte råka ut för bedrägeri.

Med tanke på digitaliseringen så öppnas väldigt många dörrar för bedragarna som gör att företag drabbas ekonomiskt” – Anna-Karin Kjellgren, Brottsförebyggare på Bedrägerisektionen Region Väst.

När det gäller den digitala säkerheten är man minst lika sårbar och man bör självklart ha uppdaterade antivirusskydd, drivrutiner, brandväggar och tydliga backup-rutiner. Man ska inte heller underskatta en stor portion sunt förnuft. ”Fantastiska erbjudanden” används för att snabbt och smidigt komma åt och utnyttja din information i olagligt syfte. Vissa bedrägerier kan man helt enkelt ducka genom att fråga sig själv; Är det här rimligt?

När det gäller bolagskapningar så inleds de ofta med en id-kapning av en nyckelperson i företaget. När gärningspersonen kommit åt personens privata uppgifter kommer de även åt kontakter för att nå ut till fler anställda vilket gör den drabbade till en byggande länk för bedragaren som kan infiltrera bolaget.

Det finns flertal initiativ som företagare kan ta för att reducera risken att bli ett offer för bedrägeri på olika sätt. 

Vill du ha 7 säkerhetstips för dig och ditt företag? Fyll i dina uppgifter här nedan så skickar vi dig PDFen.

Få dina tips här!

Key Code Security AB
Box 12116
402 42 Göteborg

Besöksadress
Lisa Sass Gata 1
422 53 Hisings Backa

Spärra från Sverige
020-900 900

Spärra från utlandet
+46 771 800 800

Kontakta oss
Kundtjänst: Tel: 031-758 61 00
Öppet helgfria vardagar
9.00-12.00 samt 13.00-15.00

E-post: info@keycode.se

Fakturafrågor: Tel: 0200-388 388

I samarbete med