Vi stödjer Nattvandrarna

Key Code är stolta sponsorer till den ideella organisationen Nattvandrarna. Deras mål är att skapa en trygghet för unga och ge stöd och hjälp när det behövs under nattetid. 

 

Om Nattvandrarna

Nattvandrare i Sverige Riksnätverket är en ideell, demokratiskt uppbyggd organisation för lokala grupper och föreningar. Syftet med nattvandring är att det ska finnas vuxna förebilder, medmänskligt stöd och social trygghet bland unga människor när de rör sig ute på kvällar och nätter. Nattvandrarnas närvaro förebygger också kriminalitet som skadegörelse, våld och drogmissbruk.

Vi finns ute kvällar och nätter på fredagar och lördagar samt på festivaler och högriskhelger.
Våra volontärer är vuxna över 25 år som är goda förebilder för unga. Målet är att finnas till hands för att kunna sätta gränser, skapa trygghet och ge stöd och hjälp när det behövs. Alla nattvandrare bär den lätt igenkännliga gula jackan när de är i tjänst.

 

Så började det

Det var efter kravallerna i Kungsträdgården 1987 som nattvandringen började, då i form av NFG, Non Fighting Generation. Något år senare var Anders Carlberg och Arne Dannert från Fryshuset med i ett TV-program där de sökte 100 pappor som ville engagera sig. De fick ett stort gensvar och Farsor på stan bildades. I dag ingår de i Nattvandrare i Sverige Riksnätverket. Behovet av nattvandrande vuxna har inte minskat. Det finns i dag nattvandring i olika konstellationer och samhörigheter över hela landet.

Nattvandrarna i Sverige:

  • Förebygger drogmissbruk, våld, främlingsfientlighet och skadegörelse
  • Bildar opinion för att visa på nattvandringens betydelse för barn och ungdomar
  • Verkar för att alla nattvandrarföreningar garanteras inflytande och gemenskap
  • Stödjer regioner och medlemsföreningar i deras relationer till omvärlden
  • Arbetar för att utveckla organisationen och höja den gemensamma kvaliteten på organisationen
  • Informerar och utbildar föreningarna om regelverk, etiska regler, rättigheter och skyldigheter som nattvandrarorganisation

Key Code Security AB
Box 12116
402 42 Göteborg

Besöksadress
Lisa Sass Gata 1
422 53 Hisings Backa

Spärra från Sverige
020-900 900

Spärra från utlandet
+46 771 800 800

Kontakta oss
Kundtjänst: Tel: 031-758 61 00
Öppet helgfria vardagar
9.00-12.00 samt 13.00-15.00

E-post: info@keycode.se

Fakturafrågor: Tel: 0200-388 388