Gratis ID-bevakning hela sommaren!

Bevaka ditt personnummer
– dygnet runt, helt gratis.

Gratis ID-bevakning till och med 31 augusti 2020.
(Ingen bindningstid – tjänsten avslutas automatiskt).

Vad är ID-bevakning?

Allt fler drabbas av ID-stöld, ID-kapning eller ID-bedrägeri. Med vår Id-bevakning får du dina personuppgifter bevakade – dygnet runt, året runt! Om någon utnyttjar dina personliga uppgifter för att ta lån, beställa kreditkort, handla varor, öppna mobilabonnemang, boka resor, beställa personbevis – i ditt namn, får du omgående ett meddelande av oss via sms eller e-post.

Vi bevakar din personliga information i de största offentliga registren, samt kreditupplysningar som görs på dig via Bisnode Kredit AB. Ofta tar det ett tag innan ett bedrägeri upptäcks, så ligg steget före med en trygg bevakning av dina identitetsuppgifter.

Det här kan du råka ut för vid ett bedrägeri

En bedragare hittar ditt personnummer på internet eller från post i din brevlåda och en adressändring görs.

Kontokort beställs och bedragaren handlar t ex på kredit, ansöker om lån eller öppnar ett nytt mobilabonnemang i ditt namn.

Förutom stora skulder kan du lätt få betalningsanmärkningar som innebär problem vid lån och andra bankärenden.

Samma sak kan hända om någon stjäl eller om du förlorar din plånbok med id-handlingar och kreditkort i.

En bedragare kan ställa till med mycket stor skada och det kan ta lång tid att reda upp allt med bank, försäkringsbolag, polis och butiker.

Så här fungerar det

Vi bevakar dina personuppgifter för att säkerställa att inga ändringar sker utan din vetskap. Om någon utnyttjar ditt namn eller andra personliga uppgifter i bedrägligt syfte får du omgående en varning av oss via sms.

1. Aktivera

Efter din beställning får du ett mail till din angivna mailadress med information om hur du enkelt aktiverar din ID-bevakning med hjälp av Mobilt BankID.

2. Varning

När du får en varning via sms om att en förändring av dina personuppgifter har skett kontrollerar du orsaken i en portal med personlig inloggning.

U

3. Kontrollera

Är det en händelse du själv inte orsakat kan du vara utsatt för bedrägeri eller id-kapning, då måste du agera snabbt för att minimera vidare skador.

4. Agera

Om du råkar ut för ett bedrägeri eller misstänker en id-kapning måste du själv göra en polisanmälan! Läs hur du går tillväga här.

5. Larmcentral

Vill du ha hjälp och stöd kan du ringa vår larmcentral som har öppet dygnet runt på telefon 020-666 555

6. Utökat skydd

Komplettera din ID-bevakning med de gratistjänster för digitala brevlådor som finns, så får du en mycket bra bevakning av dina personliga uppgifter.

Statistik

Tusentals svenskar tvingas varje år spärra sina att personuppgifter när bedragare har använt deras namn för att handla på kredit eller ta lån. Det kan ta lång tid att reda upp allt med bank, försäkringsbolag, polis och butiker. Med en bra ID-bevakning hinner du stoppa omfattningen av ett bedrägeri innan det går för långt.

Id-kapningar fortsätter att ständigt öka och totalt utsattes 237 000 personer för id-kapning under 2019 enligt en Sifo-undersökning. Det är en ökning med 126 procent från 2014.

Beställ din gratis ID-bevakning här

Varför ber vi om ditt personnummer?
Varför mobilnummer?

Key Code Security AB
Box 12116
402 42 Göteborg

Besöksadress
Lisa Sass Gata 1
422 53 Hisings Backa

Spärra från Sverige
020-900 900

Spärra från utlandet
+46 771 800 800

Kontakta oss
Kundtjänst: Tel: 031-758 61 00
Öppet helgfria vardagar
9.00-12.00 samt 13.00-15.00

E-post: info@keycode.se

Fakturafrågor: Tel: 0200-388 388