Den raketsnabba digitala utvecklingen öppnar kontinuerligt upp möjligheter för kriminella hackare att hitta nya säkerhetsluckor som leder till digitala intrång bland företag. Etiska hackare är till för att upptäcka luckorna och förbättra bristerna i systemen för att säkerställa bolagets tekniska trygghet.

Etiska hackare, även kallade IT-säkerhetstekniker, jobbar med att minimera intrångsrisken och förbättra säkerheten i datorsystem, molnbaserade lösningar samt trådlösa/trådburna nätverk. De är experter inom skydd mot vanliga cyberbrott och angreppssätt i datornätverk. Med sin djupa IT-förståelse etablerar de en säkrare IT-miljö inom företaget.

Vid lyckade cyberattacker kan någon utomstående ta kontroll över hela affärssystemet eller få tillträde till hela företagets kundregister – ett mardrömsscenario för både stora och små företag.

Inledningsvis ser etiska hackare över IT-systemen och gör en säkerhetsgranskning vilket ofta börjar med en penetrationstestning. Enbart ett fåtal personer från ledningen vet om att testet pågår, på så sätt märker man hur lång tid det tar för företaget att uppmärksamma angreppet. Utifrån testresultaten får man en bättre bild av vilka områden som behöver teknisk renovering. 

Cyberattacker är något som alla verksamheter måste vara förberedda på. Många företagare tror knappt sina ögon när de får svar på hur utsatta deras system är. De blir däremot väldigt glada och tacksamma över den hjälpen de får från etiska hackare som sätter stopp på deras digitala säkerhetsbrister innan det är för sent. 

Att anlita en etisk hackare är bra oavsett vilken fas man befinner sig i. Det kan exempelvis vara uppbyggnadsfasen av en webbshop för att säkerställa att systemet är säkert från grunden. Även befintliga system med flera år på nacken bör granskas eftersom systemen uppdateras och modifieras. Efter en noggrann granskning kommer etiska hackare med förbättringslösningar baserat på hur IT-systemet långsiktigt bör omstruktureras som helhet.

I dagsläget rekommenderas det att ta hjälp av en etisk hackare för att göra en säkerhetsgranskning minst en gång om året. Det finns flera företag som är experter på säker IT-infrastruktur i Sverige och hjälper ett antal stora och små företaget varje år för att skapa en tryggare digital företagsmiljö.

Key Code Security AB
Box 12116
402 42 Göteborg

Besöksadress
Lisa Sass Gata 1
422 53 Hisings Backa

Spärra från Sverige
020-900 900

Spärra från utlandet
+46 771 800 800

Kontakta oss
Kundtjänst: Tel: 031-758 61 00
Öppet helgfria vardagar
9.00-12.00 samt 13.00-15.00

E-post: info@keycode.se

Fakturafrågor: Tel: 0200-388 388